1-1...

Idag vann PMS:en. Fast egentligen inte.

Vi orkade inte laga mat idag av en hel massa anledningar, och det enda som hade öppet så sent var en pizzeria som jag helst inte äter sallad ifrån. Så jag beställde kebab med ris. Men, när vi kommer hem så inser vi att ... det är pomme i lådan, inget ris. Så, då fanns det inte så mycket att göra. Men jag åt inte upp all pomme. Och jag slutade äta när jag kände att det var nog, vilket jag inte har klarat av tidigare vid "skräpmat". Och drack cola, men bara ett glas.

Men utöver det så har jag skött mig. Och jag har gått en promenad på 1 timme och 10 minuter, och städat i 2 timmar. Så jag har nog bränt lite kalorier iallafall.

Så, egentligen kan man väl kalla det 1 - 0,5. Kanske. Men, det var gott! Och jag njöt av maten, precis som man borde. Jag har ingen ångest över vad jag har gjort, och jag vet att det inte kommer hända igen den här veckan. Så det känns lugnt på så sätt. :)


1-0 till mig.

Idag har varit en riktig skitdag. Sovit oerhört dåligt hela natten, så det känns knappt som om jag fått någon sömn alls. Och så var jag ändå tvungen att gå upp och tvätta imorse så att jag har några kläder att ta på mig.

Sen försökte jag plugga. Det gick inte. Så jag gav upp. Det blir att plugga hårt imorgon istället. Inte hela världen.

Sen drabbades jag av att hysteriskt PMS-anfall. Det är vid min PMS som min hälsosamma livsstil brukar skita sig, för jag blir på så oerhört dåligt humör OCH jag blir som ett bottenlöst hål. Jag kan äta huuur mycket som helst. Och jag får sådana galna cravings efter glass, godis, choklad osv. Allt med socker eller fett i går bra.
Så... Det slutade med att jag gick runt och gnällde, och till slut la mig i soffan och småtjurade och nästan tjöt för att jag ville ha hamburgare. ... Hm, ja precis. Nej, någon hamburgare blev det inte. Jag lagade mat. Åt maten. Men var ändå hungrig. Som jag alltid är vid PMS.

Men, jag la mig i soffan en stund under favoritfilten och sov en stund. Sen var jag åtminstonde LITE gladare. Men inte så mycket... Nu kan jag stå emot att vräka i mig godis eller mat iallafall...
1 - 0 till mig. Jag vann över PMSen denna gång. Nu gäller det bara att fortsätta för dessa dagar brukar inte bli enkla... Håll en tumme eller två åt mig, är ni snälla...

Kontroll.

Det är inte ofta jag får känslan av kontroll, men just nu känns det som om jag har koll på läget. Jag vet vad jag borde äta, jag vet hur mycket jag borde äta (ungefär), jag vet att det är okej med godis men att det inte handlar om mina "normala" mängder utan betydligt mindre osv osv osv.

Snart fyller jag år. I vanliga fall så längtar jag efter Ben & Jerrys glass. Men i år... Jag är inte sugen på glass. JAG är inte sugen på glass. Inte sugen på glass... Hmm... Undrar om det någonsin hänt tidigare? Jag tvivlar.
Detta år, ska jag fira min födelsedag genom att köpa två eller tre olika meloner, så jag får smaka på lite olika. Jag ÄLSKAR melon. Åh, herregud så gott det är.
Jag sa det till min sambo förut, "Jag vet att det låter konstigt... Men jag vill inte fira min födelsedag med glass... Även om jag har bestämt mig för att allt ska vara tillåtet på min födelsedag. Jag vill ha .. melon..?" Han tittade en stund på mig och det såg ut som om han trodde att jag fått en smäll i huvudet, och log sedan med hela ansiktet.
Det känns så skönt att han stöttar mig i det här. Han hjälper mig att tänka rätt, för att inte fastna i dåliga mönster. Han pushar mig när jag egentligen inte orkar göra armhävningar, men jag borde fortsätta, för han vet hur glad jag blir efteråt.

På fredag är det dags för den ordentliga vägningen igen. Och provning av jeansen... Åh, vad jag är nyfiken på jeansen. Undrar om jag får upp dom något mer än på den första bilden? ÅH vad jag hoppas på det.
 
Hoppas, hoppas, hoppas. Jag skulle bli så glad då. Så glad. Så himla glad.

Fruktoman.

Åh, jag har verkligen förälskat mig i frukt. Och det känns som om den gör mig gott. Och det finns ju så många olika att välja mellan, och det känns samtidigt bra att äta något "snacks" som innehåller ämnen som kroppen faktiskt vill ha, istället för att välja snacks som nästan bara innehåller ämnen som kroppen absolut inte vill ha.
 
Apelsin och vattenmelon.


Och om man jämför dessa alternativ:

Du sätter dig i soffan framför favoritfilmen, och framför dig har du härligt krispiga chips. I favoritsmaken, såklart.
Efteråt känner du dig sådär lagom seg som man gör efter att ha ätit (lite för många) chips.
Eller...
Du sätter dig i soffan, fortfarande framför favoritfilmen, och framför dig har du ett fat framför dig med några olika bitar av färgglad frukt. Kanske några vindruvor, några små skivor vattenmelon, någon klyfta apelsin, lite perfekt mogen underbar mango eller päron i skivor.
Efteråt känner du dig fräsch, pigg och som om du har tankat dig med energi.

Jag väljer alternativ 2 iallafall. Vilket väljer du?

Vattenmelon är det bästa som finns.

Ätit bra hela dagen, och även tränat en timme!


Det här är mitt kvällssnacks... Vattenmelonsorbe! Så enkelt som att man fryser in lite bitar av vattenmelon, slänger i dom och lite vatten i en blender. Mixar. Klart. SUPERGOTT! Och knappt några kalorier alls, eftersom det inte är socker eller något annat. Bara vattenmelon och lite vatten. Ett tips till er alla som vill  ha glass, men vill hålla inne på kalorierna.
Jag älskar vattenmelon! Den är fin, den luktar helt ljuvligt och den smakar gott! OCH man får träning när man bär hem dom, för dom är så sablans tunga. Bara positivt med vattenmelon alltså. Tummen upp för det!

Snabblunch!

Två knäckemackor med sallad, keso och köttbullar/kaviar (och hade jag haft lite mer tid så hade det varit ett kokt ägg på kaviarknäcken med, haha). Och lite äpple. Mums!

Snabbt.

Kolla vad som precis kom i brevlådan! Snacka om snabb leverans. Jag beställde igår ungefär vid den här tiden, och nu är spelet här hos mig. Rekommenderar verkligen Discshop! :)
Blir att prova det sedan, när jag är klar med pluggandet för idag! Det kanske kan göra att jag sätter igång ordentligt, haha.


Man slutar aldrig förvånas.

Jag gjorde middag. I över en timme. Var glad för att maten såg så fin ut, och att jag ansträngt mig för en gångsskull.
Den smakade äckligt. Den var fin, men smakade bara inte gott. Alls. Inte alls faktiskt.
Då blev jag bitter. Och hungrig. Men för bitter för att laga något annat.

Jag gick till ICA. Vilket man ju absolut inte ska göra när man är jättehungrig. Jag kom hem. Och tittar på vad jag har handlat... Gamla Mea, hade köpt chips, cola, choklad och glass.
 


Jag kom hem med kesella, apelsiner, grönt te och 1,5 liter bubbelvatten. ...? Ja. Precis. Ibland känner jag mig lite duktig. Och jag blir alltid lika förvånad när jag märker av dessa "nya" val jag gör, utan att egentligen tänka på det.


Att vara som en vilsen hamster

Friskheten kommer och går, haha. Lite som mitt tålamod. Tålamodet är lite som en vilsen hamster just nu. Oftast sitter den snällt och väntar, men sen börjar den springa i ett hjul och flänger hit och dit. Och ramlar ut ur hjulet, och lägger sig i fosterställning. Bra liknelse där, Mea. Näe... Men ... Näe. Det är jobbigt. Jag pendlar lite mellan att allt är pepp och bra, och att det känns sjukt hopplöst. Men jag håller tag i allt ändå, jag har skött mig. Eller ja, om man bortser ifrån en bulle igår. Jag var på en liten födelsedagsfest. Men jag höll mig till en bulle. Det var för att jag inte hunnit äta lunch, jag var vrålhungrig. Där ser man det viktiga med att äta ordentligt, men jag ser inte en bulle som någon fara. Håller det sig till en, så tycker jag inte att det spelar någon roll.

Men det börjar gå åt rätt håll nu känner jag ändå, med friskheten. Och idag har jag beställt min första belöning, My fitness coach - dance workout till wii:et. Ska bli kul när det kommer! Enligt hemsidan skulle det antagligen komma fram redan imorgon, det kallar jag snabbt! Får se om dom håller det...

Det känns som om jag står still i vikt nu. Men det gör jag inte, det går bara myyyycket saktare än i början... Men bara jag inte går upp, så får det väl vara "okej". Många har pratat om sk "platåer" med mig nu, och att jag skulle vänta mig en sådan för att jag gått ner så snabbt nu i början... Och jag har väl försökt blunda lite för det, men det kanske är det som håller på att hända nu..? Men jag förstår inte hur det går till, för om jag fortfarande äter mindre än vad jag gör av med, så borde jag ju gå ner iallafall?

Nåja, jag hoppas det fortsätter neråt, sakta men säkert. Om lite mer än en vecka, så är det dags för att vägas "på riktigt", och ta en ny jeansbild... Ska bli spännande att se hur jeansen sitter! Men det känns inte som om det kommer vara någon skillnad...

Berg- och dalbana

Idag har skolan börjat, och jag anser mig vara frisk! Såå härligt. Dagen har bestått av mängder av plugg och planering inför terminen, och sen lite motion på det. Och så har jag försökt hinna äta lite mellan allt också. En riktigt härlig dag!

En sån här dag blir jag pepp att fortsätta med allting. Även om det svänger rejält. Helt plötsligt kan det kännas hopplöst igen, men sen kommer det bra tankar igen... Lite som en jobbig berg- och dalbana.

Jag gillar inte karuseller.


Ätit

- Keso och ägg
- 2 knäckemackor med keso och köttbullar, en morot
- köttfärssås, lite pasta och sallad

Motion
- 1 timmes promenad
- 1 timmes gruppträning

Grönt te.

 
Fortsätter kurera mig med te... Grönt te. För jag har hört att det ska vara nyttigt. Men just det här teet... Te:et? Jag vet inte... Hur som helst, så är det rätt gott. Åh, snälla låt mig må bra imorgon! Jag vill vara med på passet. Och jag vill må bra. Skolan börjar imorgon med, huuur ska detta gå?

Har ni tips på något gott grönt te, så är jag tacksam :)

När jag har fått pengar ska jag köpa något grönt te i lösvikt istället, det är ju så mycket godare än pås-te, tycker jag iallafall... Men jag tycker oftast att det är svart te som finns, och det dricker jag inte. Jag dricker bara rött te för det mesta, men nu får det bli grönt ett tag efter allt positivt jag har hört om det.

Ingen bättring...

Mår fortfarande lite som en överkörd bäver, så det blir att fortsätta ta det lugnt... Försökte mig på plankan igår för att jag verkligen vill fortsätta utmaningen, men det går inte. Så jag får ge upp den. MEN, jag bestämmer härmed att jag själv utmanar mig på samma utmaning så snart jag är frisk igen, med samma regler. För jag vill klara av det, och se hur mycket jag kan förbättras.

Hoppas ni mår bättre än vad jag gör! :)

SÅ irriterande.

Jag som trodde att jag var frisk. Därför körde jag ju järnet igår på passet. Menee... Idag vaknar jag upp med en hals som är lite halvt stängd, och ett huvud som bara vill gå och lägga sig. SÅ trist! Och nu vet jag inte vad jag ska göra med plankutmaningen! Jag orkar inte stå i plankan så som det är nu... Jag ville ju verkligen klara det, men jag klarar inte av att stå 5 minuter per dag när armarna känns som spaghetti och huvuvdet bankar. Ååååh... :(
 
Tröstar mig med grönt te.
 

Har ni några tips på hur man blir frisk fort?

Att gå genom dagen med ett leende.

Ja, idag har jag nog haft ett leende på läpparna hela dagen. Inte av någon speciell anledning kanske, utan jag har varit mest glad och lugn. Kan ha och göra med den underbara solen som har visat sig hela dagen idag! Promenaderna har varit underbara idag.
Jag har återigen tagit tag i städning som jag inte har gjort på ett år minst, och så har jag även möblerat om, så jag har använt musklerna lite, haha. Sen har jag även varit på promenad två gånger, och varit på ett gruppträningspass! Det var härligt att röra på sig ordentligt igen.
 Och jag har ätit rätt bra idag med!

Ätit:
- Ett äpple
- Hallon och keso
- 2 riskakor med köttbullar på
- valnötter
- Tacos (mums!)

Motion:
- Promenad: 20 minuter + 40 minuter (totalt 1 timme alltså)
- Afropower-pass på 1 timme

Idag har jag köpt honungsmelon som jag ska käka när vi se på film. Det är så himla, himla gott. :) Förresten så är "honung" ett konstigt ord tycker jag. Läs det ett par gånger. Honung. Honung. Hooonuuung. Det ser ju helt och hållet galet ut, gör det inte?
Hoppas ni har en underbar fredag!

Att kasta choklad, nästan olagligt va?

Idag har jag mest städat. Och kastat choklad. Det kändes nästan lite kriminellt. Kasta choklad, har du hört något så dumt? Men den var gammal, så då är det väl okej... Fast, jag ska ju ändå inte äta någon choklad. Tömt alla skåp på grejer som man inte fattar varför dom står där, har jag också gjort. En gammal brödrost till exempel. Som är totalt livsfarlig. Varför står den i skåpet med pasta, och varför är den inte slängd för länge sedan? Det vet man inte.

Närmare bestämt ett kilo choklad hittade jag i godisskåpet, för jag var tvungen att väga den så tung som kompostpåsen blev. Det är mycket choklad det. Och många kalorier.
Sen skrev jag upp det mesta som fanns i skåpet på ett papper som jag tejpade upp på skafferidörren, så nu kan man bara kolla där om man undrar om något finns hemma. Duktigt va? Haha.
 
En liten promenad har det blivit men jag har tagit det mest lugnt idag, för jag kände mig inte helt bra imorse. Men nu börjar jag känner mig helt "frisk" iallafall, så det blir nog gruppträningspass imorgon iallafall! Ska bli roligt. Maten har funkat bra med, även om jag (som vanligt) ätit lite för lite, men det är ju för att jag blir mätt så fort och får då inga hungerkänslor på jättelänge... Men, jag har iallafall ätit vettig mat hela dagen och har inte haft sug efter någonting. Vilket känns skönt!

Inte så jäkla pepp alltså...

Jag kommer fortsätta med det här, men jävlar i helvete vad jag känner mig opepp. Att lägga sig i fosterställning och käka direkt ur en Ben and Jerrys-bytta vore det perfekta nu. Så känner jag mig. Totalt opepp på allting.

Istället åt jag en morot. Jag åt ... en morot. Det är inte ens nära glass. Och jag satte mig och kollade på en serie. Jag la mig inte i fosterställning.

Imorgon ska jag börja dagen med en uppfriskande promenad, och sedan (om jag känner mig helt frisk imorgon), ska jag köra ett riktigt jobbigt hemmapass. Ja. För jag ska KÄMPA, och jag ska KLARA det här. Jag tänker inte ge mig bara för att det känns såhär. Jag ska göra det här roligt, och jag ska klara av det här så jäkla bra. PEPP!

Kämpa på!

 

Jag älskar sådana här klipp. Det får mig att vilja fortsätta. Det är fantastiskt vad man kan göra egentligen, bara man kämpar tillräckligt.

Om man anstränger sig lite...

Om man anstränger sig lite, visst kan man ana en liten muskel på min arm då? Jag upptäckte det idag när jag sprang runt och städade som en galning, att visst är det ändå en liten skugga på min överarm? Javisst, det är nog det som kallas "muskel". Tror det är något konstig djur, men jag är inte säker. Har inte stött på så många tidigare.
 

En dålig dag som blev rätt bra.


Dagen blev inte så illa ändå, segheten gick över, och något halsont känner jag inte längre av! Härligt. Dagens promenad blev på ca 1 timme och 15 minuter, och det blev till att pulsa i snön. På vissa ställen, men idag njöt jag verkligen av att vara ute, så härligt väder! Snön är fin (även om jag skulle föredra grönt gräs!), och det var lagom kallt ute. Så skönt att andas in sån här luft tycker jag.

Idag har jag dock drabbats av den vanliga hopplöshetskänslan som kommer till mig varje gång jag försöker gå ner i vikt. "Det händer ändå ingenting", "Åh vad lite jag har gått ner. Nu står jag säkert still", "Jag vill bara frossa i pasta nu. Åh, nu skiter jag i det här!! JAG VILL INTE LÄNGRE", osv.
Något frossande har det dock inte blivit mer än i mina tankar. Och jag har ju för sjutton nästan gått ner 6 kg sen jag startade, det är ju absolut inte dåligt. Men jag har inget tålamod alls. Förutom när det gäller djur, då har jag stort tålamod. Jag vet inte riktigt vartifrån tankarna kommer.

Min sambo sa åt mig att sitta vid köksbordet tidigare idag, för han ville prata med mig. Han tycker att jag äter alldeles för lite, så han blir orolig för mig. Så, jag måste börja äta mer...

Fy...

Näe... Idag känner jag mig inget vidare. Halsen gör ont, hela jag är seg och jag är sååå trött. Även fast jag sovit nästan åtta timmar. Så nu blir det att ta det lugnt, så jag håller mig frisk. Hoppas jag känner mig bra till på fredag, får då vill jag gå på ett gruppträningspass!

Så typiskt att känna såhär redan nu, då finns ju risken att man "faller ner" igen... Men nu fasen ska jag bara ta det lugnt NU, och sedan köra igång igen.

Mea, du MÅSTE ta tag i träningen sen igen. Du VILL göra det också för den delen, hör du det? Och även om du inte mår helt bra, så ska du äta bra! Det är bra för kroppen, och nu ska vi hjälpa kroppen att må bra. Så ingen skitmat eller godis bara för att kroppen inte känns helt bra.

Ibland är man seg.

Ätit
- Ett äpple (Vilken underbart ordentlig frukost va? Men jag går efter "mottot" - hellre lite än inget)
- Ett ägg, keso och lite kaviar
- Valnötter
- Vegetarisk bacon, lite ris, tomater, champinjoner (såklart, mummaaa) och lite buljong i en enda röra, sparris och sallad till.

Motion
-  En kort promenad.
- Plankat 3 minuter och 19 sekunder.

Idag har jag inte orkat göra någonting. Det snöar som om det vore sista gången (näe, kanske inte, men det snöar för mycket... Varken gamla eller nya Meadow gillar snö... Haha). Men ibland har man sådana dagar med, bara att kämpa vidare imorgon! Maten har jag ju skött iallafall, även om jag ätit lite för lite... Men, jag har ju iallafall nästan suttit still hela dagen, så har jag inte gjort av med så mycket energi.

Uppdaterat: Det blev en kvällspromenad! Sjukt härligt ute, även fast det är fullt med snö ute. Så idag blev det totalt 1 timme, vilket känns okej.

Att lära sig av sina misstag.

Nu när jag har haft åtminstonde två veckor som har varit väldigt bra, och jag har följt det jag vill, och gjort som jag vill, så har jag haft lite tid att reflektera över varför mina tidigare viktnedgångsförsök aldrig har fungerat. Jag har försökt att gå ner i vikt fyra gånger tidigare.

Första gången så provade jag på någon pulverdiet. Jag stod ut några dagar. Sen var jag så hungrig att jag åt hur mycket som helst, och svor över att aldrig testa det igen. Då försvann suget att vara nyttig och försöka gå ner i vikt totalt.

Andra gången så började jag träna hysteriskt. Jag köpte en matta för att träna pilates på. VARJE dag. En timme minst. Jag ställde mammas träningscykel i mitt rum och cyklade en mil om dagen. Minst. Jag gick på långa dagliga promenader. Och försökte samtidigt äta så lite som möjligt. Det funkade inte heller. Jag tröttnade på att aldrig göra annat än träna, och jag blev så hungrig att jag höll på att driva mig själv till vansinne.

Tredje gången försökte jag utesluta allt vad bröd/pasta/ris/potatis/godis/glass/bakverk osv heter. Vilket ledde till att det enda jag ville ha var just det. Det slutade med att jag totalt frossade i rostade mackor med ost.

Fjärde gången gick jag ner 7 kg på tre månader. Det gick ju bra det här, tänkte jag, "såhär länge har jag aldrig klarat mig" tänkte jag när 2,5 månad hade gått. Jag började springa 3 dagar i veckan, uteslut återigen pasta/ris/potatis/bröd. Sen skadade jag benet. Jag kunde inte springa längre. Jag började äta bröd. Vilket ledde till tröstätning för jag kände mig så dålig som aldrig kan hålla någonting... Och gick upp 10 kg.

Därför försöker jag nu lära av mina misstag. Jag äter pasta/ris/potatis/bröd, men i en liten mängd. Jag tycker alldeles för mycket om det för att strunta i det, och jag tror inte att kroppen mår dåligt av kolhydrater i en vettig mängd. Då känner jag att jag får det där jag vill ha, men jag överäter inte.
Och nu startar jag med en (i princip) godisfri månad, för att komma ifrån det dagliga behovet av socker. Vilket har gått över förväntan. Sedan kommer jag äta godis, men bara på helgen och i en vettig mängd. Dvs inte äta en Ben and Jerrys, en hel chipspåse och en chokladkaka, som jag tidigare gjort.

Ibland tror jag det är himla viktigt att se tillbaka på vad man har gjort, och se vad man kan lära sig av det. Oftast kan man det.

När man ser det i klartext, så blir det helt plötsligt så tydligt.

Det är som att jag har haft ett par grumliga glasögon på mig, och inte sett vad jag har gjort. Inte sett vad jag har ätit. Inte sett hur mycket jag har ätit. Nu har jag köpt glasögonputs och helt plötsligt känns världen så klar, och inte längre så färglös som tidigare. Nu kan jag se hur jag faktiskt har levt. Och det är ganska skrämmande såhär i efterhand.
Jag kom på tidigare idag att nu har jag inte ätit som gamla Meadow på 15 dagar. 15 dagar är inte så lång tid, men 15 dagar är alltid en början.
 

Förut åt jag godis nästan varje dag. Åt jag inte godis eller chips, så åt jag iallafall pomme. Nu har jag inte ätit pomme på över 15 dagar. Det är rekord för mig. Jag vet inte hur många ÅR sedan det inträffade sist. Och jag har heller inte sug efter det. Vilket känns helt fantastiskt.
På 15 dagar har det onyttiga jag ätit varit: 40 gram chips, en croissant och tre kakor. Jag tror inte att det är något annat. Och det där borde vara omkring 600 kcal. Ungefär.

Varje helg förut, så åt jag en Ben & Jerrys, en chipspåse och en chokladkaka. Ibland lite plockgodis också. Vilket ger runt 4000(!) kcal. Så minst 4000 kcal satte jag i mig varje helg. Det är mycket. På en månad är det ju omkring 16000 kcal. Sextontusen. Herregud. Att se det såhär i siffror skrämmer mig en aning.
 
Helt plötsligt kan jag förstå varför jag har gått ner nästan 6 kg på ca 2-3 veckor. Det är inte särskilt konstigt alls faktiskt.

Nu kommer jag inte hålla mig borta från godis resten av livet. Bara denna månad kommer jag hålla mig såhär strikt, för att få en puff i rätt riktning. Men jag kommer inte leva så som jag har gjort tidigare. Det hoppas jag verkligen inte. Jag ska kämpa för att hålla mig på en bra nivå, men jag vill heller inte vara utan det resten av livet. För det jag vill skapa nu är en vettig livsstil, inte gå på någon "det här och det här är förbjudet-diet". Nu ska jag skapa det som jag ska följa resten av mitt liv. Och det vill jag trivas med och känna att det är helt möjligt att följa.

Konstiga besattheter.

Jag har blivit helt galet besatt. Heeelt galet besatt. Av champinjoner. Va, vad sa du? I alla såser jag äter, så slänger jag gärna ner lite champinjoner. Va? Idag gjorde jag en god sås, och la såklart till lite champinjoner på slutet. ...Vad sa du nu? Meadow, du hatar champinjoner. Du kommer ihåg det va..?

Jag har ALDRIG i hela mitt liv gillat champinjoner. Champinjoner är såna slemmiga grejer man råkar få med i mat man beställer ibland, och försiktigt petar bort för att dom inte ska gå sönder och förstöra hela maten. Dom känns lite som sniglar, och smakar vedervärdigt.

Men... Jodå. Konsistensen bryr jag mig inte så mycket om, och dom smakar bara så gott. Så. Himla. Gott. Vad är det här för konstig craving? Att bli besatt av apelsiner, pasta, choklad, glass, ris osv i all oändlighet förstår jag. Men... champinjoner? Speciellt eftersom jag aldrig någonsin velat smaka på champinjoner tidigare. Vad är det som händer med mig?!
Men, med tanke på att cravingen innan denna, var lingonsylt, så är jag ju inte så förvånad, egentligen. Inte heller kanske förvånande att jag aldrig i hela mitt liv gillat lingonsylt heller, men nu älskar det? Haha, kroppen är ibland lite galen måste jag säga.

Nya Meadow gillar tydligen champinjoner. Och lingonsylt. Jag tror den här nya Meadow är några år äldre än den gamla.
Jag gillar henne, den där Nya Meadow. Hon är rätt smart ändå.

Yeah, that’s how we dooo

How we do - hardwell, showtek
Prova att diska (och dansa samtidigt, såklart!) till den, uuunderbart. (Men ingen av mina vänner håller med mig, haha. Men dom gillar ingen hardstyle/dubstep/liknande, medan jag ibland verkligen är på sådant humör. Älskar att lämna hjärnan i ett skåp och bara känna med i musiken. Ååh)

Ätit:
- Frukost: gjorde en "omelett" - vispade ihop ett ägg med lite keso, kryddor och gräslök. Toppade med lite ost. MUMS!
- Lunch: kesokladd
- ett äpple och några valnötter
- Middag: nötfärsbiffar med färskost inuti, lite pasta och sallad

Motion:
- 30 minuters morgonpromenad, och 1 timmes kvällspromenad
- 1 timmes gruppträning
- plankat totalt 4 minuter och 12 sekunder

Angående plankan, så körde jag maxtest idag. Och ÅH vad jag är svag, haha. Men jag fick det till 1 minut och 6 sekunder, och nu kan det bara bli bättre. PEPP!

Första belöningskollen.

Eftersom det är viktkollsdag, så kan jag ju samtidigt kolla över hur det ligger till i belöningslistan. Och eftersom min viktnedgång denna gång var 5,5 kg. Så innebär det att jag faktiskt redan har nått mitt första lilla delmål! Och nääästan andra lilla delmålet. Åh, vilken pepp det är!
 

3 kg
- Wii-spelet "My fitness coach - dance workout".
6 kg - Två tränings/hälsotidningar.
10 kg - DELMÅL! Nya träningskläder.
13 kg - Body shop-grejer till litet hemmaspa.
16 kg- MÅL! Ett par svarta jeans.
 

Så, när jag har fått pengar igen, så ska jag beställa "My fitness coach - dance workout"!
 

Första viktkollen.


Från 80 kg till 74,5 kg idag. Ja, mina promenader och att hålla in på kolhydraterna har visst hjälpt mig en hel del! Så himla härligt!
Viktnedgång på 5,5 kg.

Första utmaningen - plankan

En blogg jag läser börjar med en utmaning nu, och det tänkte jag haka på!

Imorgon ska vi göra ett maxtest för att se hur länge man kan stå i plankan, varje veckan fram till den 11:e februari så ska man varje vecka planka i 30 minuter, och den 11:e februari så gör man maxtest igen.

Åh, taggad! Men jag känner ju redan nu hur jooobbigt det kommer vara. Men pepp, pepp! Detta ska gå. :D

Rock that boooody

Idag har jag ätit alldeles för dåligt... Så nu får jag se till att äta ordentlig middag, för annars hamnar jag på alldeles för få kalorier idag.

Motionen har det varit lite bättre med idag iallafall, det blev en morgonpromenad på 30 minuter, och ett gruppträningspass på 1 timme. Känns skönt!

Imorgon är det dags för vågen...

Ny design.

Jag gjorde min första design i all hast, och kände att den inte riktigt speglade mig. Nu gör det nog det, lite mer. Och det blir ett uppvaknade varje gång jag kollar in bloggen, för då ser jag att jag borde gå och träna, och blir totalt osugen på chips (inte för att jag hittills har varit sugen, men tur kanske man inte har jämt...). Haha, ibland har man smarta idéer för sig alltså.

Vad tycker ni om designen?

Belöningar

Jag har funderat lite kring belöningar vid en viss viktnedgång bara för att hålla sig lite extra motiverad, även om en snyggare kropp helt klart är den största belöningen av dom alla!
Det jag tänker är att belöningarna ska få mig att må bättre, och ska en belöning inte innebära att jag kan gå upp extra vikt av den, så som glass, choklad, skräpmat osv. Och jag tycker heller inte att belöningarna måste vara särskilt dyra, bara att det är en belöning och jag vet att just den här grejen betyder att jag har klarat ett steg till mot mitt mål. Sen är med min studentbudget, så jag har heller inte råd att "gå på spa", "gå till frisören" osv, som belöning.  Utan mina belöningar får vara anpassade efter min plånbok, och därför kommer dessa bli ganska billiga, men det är ändå roligt att ha något att se fram emot!

För att kilona ska räknas, så måste vikten ha hållts i en vecka minst.
 

Det jag har tänkt mig är:
3 kg - Wii-spelet "My fitness coach - dance workout".
6 kg - Två tränings/hälsotidningar.
10 kg - DELMÅL! Nya träningskläder.
13 kg - Body shop-grejer till litet hemmaspa.
16 kg - MÅL! Ett par svarta jeans.
 

Har ni tänkt ut några belöningar? Eller har ni tips på bra belöningar?

Huvudvärk.

Idag har jag ont i huvudet, och lite träningsvärk överallt, så idag blir det ingen träning. Ska ta mig ut på en liten promenad senare om inte huvudet gör för ont, så idag får bli min vilodag. Egentligen vill jag ha vilodag på söndagar, men det är viktigt att lyssna på kroppen! Det är inte riktigt så att jag känner för att träna när huvudet känns såhär. Sen borde man nog som sagt lyssna på kroppen, och inte träna när det inte känns bra.
Sen tänker jag att om man tränar när man känner sig såhär så kanske man tappar lite motivation, för att det bara känns jobbigt. Det är ju en annan sak om man känner sig lite deppig, då kan ju träning ofta pigga upp så man blir gladare än innan.


Helgfrukost. Ägg, kaviar, gurka, tomat, en riskaka, två ostskivor, några äppleklyftor och vindruvor.


Hoppas ni alla har en underbar helg!

Hjärnan är bra rolig ibland.

När jag läste på en blogg igår så kom jag på en sak som hände för någon veckan sedan. Jag var otroligt låg och hade SÅ dåligt samvete. Jag sa till sambon:
- Åh, herregud vad jag har dåligt samvete... Åh, fy.
- Men... vad är det nu då?
- Jag har ätit massor av godis! ... Eller ... vänta, jag ... har väl inte ätit något godis? Näe, jag har ju fasen inte ätit något godis. HAHA.

Alltså hade jag bara gått runt och tänkt på godis, men aldrig ätit det... Hjärnan är bra rolig ibland, haha.

Och idag kollade min sambo konstigt på mig, haha. Herregud, kan inte alltid vara lätt att bo med mig... Jag stod och lagade mat i köket. Köttbullar, pomme till sambon och miniklyftpotatis till mig. Han kommer ut i köket. Då har jag precis stoppat en pomme i munnen, för jag skulle bara smaka. Men jag tänkte mig inte för.
Då ställer han en fråga som jag inte ens minns längre, men jag slutar lyssna iallafall för jag kom på vad det var jag gjorde! Jag stod där och tuggade, och så blev jag tydligen helt stel i ansiktet och fick ögon som nästan skulle kunna ploppa ut. Började veva med händerna och gick till soppåsen och spottade ut.
- Men... Alltså... Vad sysslar du med...?
"JAG ÅT EN POMME! Det var inte meningen, det gick av bara farten!" skriker jag fram samtidigt som jag skrattar hysteriskt.

Hahaha, men jag åt den inte. Jag kunde inte. Jag har LOVAT mig själv att inte äta pomme på hela månaden, och då ska inte en liten pomme få förstöra det. Jag ska numera alltid hålla det jag lovar, även till mig själv. Sådetså.

Fredagsmys!

Åh, jag stör mig på ordet fredagsmys. Jag ser framför mig överhyprade föräldrar som prackar på sina små barn översockrat godis och chips.
 
Det här var mitt fredagsmys. Känns mycket mysigare och fräschare än chips. Har ni tänkt på hur otroligt fult ordet fräscht är? Jag var tvungen att kolla upp nu så att det verkligen stavas fräsch. Och det gör det tydligen. Världen är alltså så ful som det låter. Fast världen är oftast fin, på sitt eget sätt.
Men ordet fräsch är ta mig fan inte fint ens på sitt eget sätt.
 
På detta spett är det vindruvor, äpple och honungsmelon. Så. Gott. Haha.

Idag har jag gått morgonpromenad (40 minuter), gått på afropower (50 minuter) och sen gått en till promenad (30 minuter). Känns braaa!
Och, jag har faktiskt ätit fyra gånger idag! Woho för mig! Haha.
- 1 päron, och en riskaka med keso till frukost
- Något så exotiskt som köttbullar, några små klyftpotatis jag gjort själv (utan olja), och halva tallriken med grönsaker till middag
- Ett ägg till mellanmål
- Fruktspett på kvällen. MUMS!

På måndag är det dags. På måndag skeeer det. Då är det dags att ha första "viktkollen" här på bloggen. Jag har ju dock fuskat lite och vägt mig, eftersom jag är med i en vägningstråd på ett forum. Så, jag vet ju att jag har skött mig. Men jag kommer inte väga mig mer innan måndag nu, så får vi se hur bra det har gått...
 

Problem med kosthållningen...

Jag har upptäckt en nackdel med min nya kosthållning...  ...Jag blir inte tokhungrig någon gång direkt, och därför äter jag för lite. Vilket problem va? Det kunde ju ha varit värre. Helt klart. Jag märker hur himla bra min kropp mår av alla grönsaker och mindre kolhydrater. Åh, jag mår så bra!
Förut var jag alltid lite seg i huvudet efter middagen, och dom senaste veckorna har jag ALLTID däckat. Jag har inte kunnat hålla mig vaken. För jag har blivit SÅ trött av maten. Nu däremot, nu blir jag PIGG av att äta, och har mer energi efter maten än innan. Och det är så jag tror att det borde vara, och det känns himla märkligt. Jag har aldrig direkt ätit bra, åtminstonde inte mer än tre dagar i sträck. Nu är jag inne på dag 10. Hur coolt är inte det? Åh! :D

Så nu får det bli ordning på det, och jag får sätta upp att jag måste äta minst tre gånger per dag, varesig jag vill eller inte. Frukost, lunch och middag. Helst en gång till per dag, men kommer jag upp i tre gånger så är jag nöjd. Just nu äter jag bara två gånger, och det känns lite för lite... Får inte i mig särskilt många kalorier av att äta mest grönsaker heller.
Men idag har jag skött mig bra!

Idag har jag ätit:
- keso och ägg (med kaviar och purjolök), och några bitar paprika
- köttfärsröra, 1 dl pasta, tomatsås, morötter och sallad (gjord på spenat, gurka och tomat)
- ett äpple
- en riskaka med spenat, keso och tomat

Gott, gott! :D

Och idag har det bara blivit en promenad, för jag har sån sjuuuuk träningsvärk i låren så allting är en plåga (även om det nog blivit bättre av lite träning och uppmjukning, haha). Men imorgon blir det gruppträning! Ser fram emot det, ska bli roligt!


Att något så gott, kan se så äckligt ut.

En favorit jag har att äta till lunch, eller när blodsockret helt enkelt inte är där det borde vara är; cottage cheese (som kallas keso också, fast keso är egentligen bara arlas märke av cottage cheese).

Cottage cheese, lite kaviar, hackat ägg, purjolök/salladslök och svartpeppar. MUMS!
Men... Det ser ju inte särskilt gott ut. Alls faktiskt, haha. Men, det är det! Testa om ni inte har gjort det. Vilken är eran favorit ihop med cottage cheese? Det finns ju så många varianter!

Ibland hänger man inte riktigt med.

Haha, jag märker rätt tydligt nu att mitt beteende vad det gäller maten har ändrats. Jag var SÅ hungrig. Jag har varit jättehungrig i tre timmar och nu gick det inte längre att stå emot. Även fast det är skitsent så kunde jag inte sova för jag var så hungrig.

Gamla Meadow hade fixat 5 rostade mackor med mängder av ost och marmelad till, och druckit läsk eller oboy. Och ätit (minst) en halv chokladkaka innan hon börjat göra mackorna, för att ens orka resa sig för att blodsockret var begravt tre meter under henne.
Nya Meadow däremot... Jag tänkte inte på vad jag åt. Jag var så hungrig bara att jag bara åt.

Efteråt fick jag ångest och tänkte "men shit, vad gjorde jag nu?! dumma dumma dumma mig".
Jag beslutade mig för att tänka igenom vad jag ätit egentligen. Det jag hade ätit var: en riskaka, två skivor ost, ungefär fem cashewnötter och tre valnötter. Och drack vatten till.

... Herregud. Så till och med när jag är så hungrig att jag knappt vet vad jag gör, så väljer jag tydligen sunt. Det känns så jävla underbart!
 

Att säga hej då till fettet.

Hej då fettet på min kropp. Jag ska kämpa för att du ska bort. Du känns lite som en avlägsen släkting som jag inte vill ha på besök, men som ändå har trängt sig på och vill sova på soffan i vardagsrummet. Men det känns SÅ obekvämt att ha på besök, för man kan inte göra vad man vill. Så, hej då.
Jag är så otroligt pepp! Det känns så bra att verkligen ha bestämt sig nu, även om det ibland hamnar lite onyttiga grejer i magen, så är det absolut inga mängder. Vilket jag har mäkt att min kropp mår så BRA av. Herregud, jag har inte mått såhär bra på länge.

Jag märker att min kropp börjar fungera lite mer normalt också... Träningen gör att jag inte har ont överallt hela tiden, utan när jag har tränat ordentligt så känner jag mig smidig och varmt avslappnad i hela kroppen!
Så nu har jag bestämt mig för att gå till träningslokalen och träna där måndagar och fredagar, och ibland tisdagar. För då fanns det pass som passar mig (haha, pass som passar... höhöhö, ibland är man fyndig utan att man menar det).
Och så har jag ju köpt Wii fit, och ett annat träningsspel till wii (visade en bild på det i förra inlägget, minns inte vad det heter för tillfället, men det var rätt bra faktiskt!) som jag ska köra minst en gång i veckan.
Sen mina dagliga promenader på 30-60 minuter. Känns som om det är en rätt bra grund!

Jag vill säga hej då till fettet, och aldrig mer ska det få bo på mig! (Bristningarna gör mig inget, dom är en del av mig nu, och jag har aldrig hört någon annan som stör sig heller... Så, det visar bara att man har ränder som en tiger och kan ryta ifrån när man behöver... Eller, något. Haha, min logik är inte alltid den bästa. Men, bristningar är inget att skämmas över. Väldigt många har dom, och tillslut bleknar dom iallafall.)
 

Att inte ha hjärta att tacka nej.

Det var bara jag där, och hon hade gjort iordning för bara oss (hon fyllde till på köpet år). Jag hade inte hjärta att säga nej. Så, idag har jag ätit för "någon annans skull". En kaka och en croissant. Men med tanke på att min frukost bara var ett päron, så spelar det inte så stor roll. Bara det inte är något som händer jämt, så tycker jag inte att det spelar någon roll.

Motion
1 timmes promenad
50 minuters wii-träning




Viktkurva.

Jag ser till att varje dag (hittills) göra ett body test med mitt Wii fit. Där vägs man och man får göra två balanstest.

Och så får man en kurva över sin vikt... Kolla min kurva!! :D Såna kurvor gillas! Jag har även jämfört våran våg, mammas våg och Wii vågen, och dom visar alla lika. Så jag litar på det. :)

Att tacka nej till choklad.

Gamla Meadow skulle aldrig tacka nej till choklad. Om det inte vore för att hon hade en "fet" dag. Då allting går ut på att Meadow är dålig för att hon har ätit sig tjock och då absolut inte förtjänar någon choklad. Meadow skulle straffas.
Nu är det inte så. Jag vill inte ha, för jag vet vad det leder till. Kanske JAG väljer att äta lite choklad någon helg, men då är det för att jag väljer det, och inte för att det är "så det ska vara", eller för att någon bjuder mig.
 Mitt sällskap både igår och idag åt choklad, men jag kände inte att jag ville ha direkt. Även om det vore gott. men jag tackade nej. Och det känns riktigt bra! :)

Idag känns som en konstig dag. Känns som om jag inte fått så mycket gjort alls... Eller ätit bra? Jag vet inte. Jag skriver upp allt jag har fått i mig, och gjort, så får jag se, haha.

Ätit
Frukost: Hade sjuuukt bråttom, så jag tog några körsbärstomater i farten bara (inget som brukar hända)
Lunch: Ett kokt ägg, lite spenat och körsbärstomater
Mellanmål: Några ostskivor och några nötter
Middag: Nötfärsbiffar, ris (1 dl), broccoli och sallad (gjord på spenat, gurka, paprika, tomat)
Övrigt: Har inte ätit något annat.

Motion
Wii fit, ca 30 minuter
Promenad, ca 30 minuter

Nåja, det var väl en helt okej dag. Kanske lite konstigt mellanmål med ost och nötter, men när jag har jättelågt blodsocker så har jag märkt att ost är en sjukt bra grej. Och äter man inte supermycket så gör det ju inget. Jag dricker knappt mjölk eller använder andra mejeriprodukter, så det kan ju vara en bra sak ändå antar jag, så jag får i mig sådant.


Idag känner jag mig .. trött. Men det beror nog på att jag sovit riktigt, riktigt dåligt. Men imorgon blir det promenadsällskap på morgonen, så då blir det en ordentlig promenad som kan väcka mig iallafall.

Bra dag!

Trött i fötterna, men glad och otroligt pepp! 3,5 timmes totalt promenerande, 1 timmes gruppträning och lite wii fit har jag hunnit med idag. Känns härligt :D
Har inte heller ätit något jag inte "får" :)

Såhär kommer det bli...

Såhär har jag tänkt att det ska se ut, när jag uppdaterar. Det blir enkelt att se utveckling då, och det är ju alltid roligt. För utveckling och positiva resultat ska det bliii! :D
Innan jag satte mig och gjorde bilden, så var jag ute på över en timmes lång kvällspromenad. Sjukt härligt! Dock lite väääl halt på sina ställen, men det går ju över som tur är.



Tycker ni upplägget ser bra ut? :)
Tänkte att det skulle vara både siffror, och en bild brevid. Där jag har provat mina nu aaalldeles för små jeans. Ska bli roligt när jag får på mig dom! :D
Det är kanske lite väääl optimitiskt, men det ska man vara, haha. Det är inte värre än att jag flyttar fram mitt mål två månader om det behövs. Men om jag har det här att sikta på, så tror jag att jag kommer sköta mig bättre. Jag får se hur det går med det, men nu siktar jag på det här. Och ska KÖRA PÅÅÅ! Pepp!

Kvällens låt är Between the raindrops med Lifehouse feat Natasha Bedingfield. Lyssna på den! Underbar.

Att göra slut med sig själv.

Det känns nästan som om jag har gjort slut med mig själv. Klippt banden och lagt alla mina grejer i en låda i trappuppgången. Som om jag skrikit i mitt eget ansikte, "DIG VILL JAG ALDRIG SE IGEN, FÖRSTÅR DU DET?!".
På ett sätt känns det hårt. Alla vanor. Onyttiga vanor. Lata vanor. Dom ska bort.
På ett sätt känns det spännande, och bara så otroligt bra. Jag ska bli Nya Meadow. Nya. Allt ska vara nytt. För att bekräfta det lite mer så har jag nu klippt håret. För nu är det Nya Meadow som pratar. Inte den gamla, lata som gärna äter chips till frukost och gärna skulle anställa en butler (som förövrigt isåfall MÅSTE heta Ture, så kanske han skulle kunna ge mig lite tur, hehehe. Herregud vad jag är trög.) för att hon är för lat för att göra någonting själv. "Men du, Ture, kan du gå en powerwalk åt mig, schyssta? Snällaaaa Ture?"
(Nu blir jag ju nästan lite kär i idéen att ha en egen Ture, men näe, jag lovar, jag ska försöka hålla mig ifrån det.)

Jag vill ha någon månad framåt nu... Jag vill ta nya bilder, och se att det händer något med kroppen. Och så blir det roligare att blogga då med, när jag har något att visa. 
Jag har två olika före-bilder; en med ett par jeans som är på toook för små, och en vanlig där jag bara står. Dock i sport-bh. Det tänkte jag inte på innan, men det får jag väl bjuda på, haha. Eftersom jag ändå är anonym här på bloggen, så är det antagligen ingen som kommer veta att det är jag ändå. :)
Det är flera olika anledningar till att jag väljer att hålla mig anonym här, inte för att jag egentligen skäms, utan en del annat som jag väljer att inte ta upp. Så jag hoppas att ni kan ha förståelse för det, även om jag kan förstå att det är tråkigt att inte få ett ansikte på den man läser om. Men jag kan säga att jag är blond, så nu får ni hitta på en egen Meadow i erat huvud!

Senare ikväll (om jag hinner) ska jag fixa ihop en liten bild, som gör det lätt att följa min utveckling, och så sätter jag dit mina "före-bilder" på. Hua. Men... Jag ska. Det är sanningen, och ibland är sanningen hård. Mest för en själv.

Nej, nu ska jag gå och dansa lite i köket medan jag städar och diskar lite, det ser ut som om någon har lekt krig där inne. :D Sedan ska jag ut på en liten kvällspromenad, känner att jag behöver lite luft, och att röra på sig gör ju inte särskilt mycket. ;)
Och så måste jag säga; Nu efter att ha kollat runt på många vikt-bloggar, så blev jag så himla peppad! Åh vad ni alla är duktiga! Heja er! :)

Dagens middag.

Nu har jag precis avklarat lite träning med Wii fit. Jag har gjort ett eget träningspass, som är 17 minuter. Och sedan körde jag lite extra övningar, så totalt tyckte Wii:et att jag gjort av med ca 140 kcal. :) På ca 35 minuter.

Dagens middag blev nötfärsbiffar (kryddade med vitlök och persilja, toppat med lite cheddar), lite ris, brunsås och grönsaker. Nomomom!
 

Färsk pasta och carbonara, en bra lördag!

Idag har varit helt galet. Min hjärna har tagit lite semester, så jag har garvat åt det mesta. Min sambo sa något, som inte ens var menat som ett skämt men jag låg och asgarvade i 15 minuter åt det. Jag fick sån otrolig kramp i magen tillslut att jag trodde magen skulle vändas ut och in.

I wanna rock, I wanna rock you booody... Rock that body (skrillex remix) med The black eyed peas är helt klart min pepp-låt just nu. Jag vill bara hoppa omkring! Även Party in my head med September funkar bra att dansa runt till när man städar hemma, helst när ingen ser. Och man gör överdrivna rörelser och har sin privata musikal hemma. Åh, så underbart.
Och sen måste jag erkänna att Tonight med Danny är rätt bra att städa till också, men jag erkänner det nästan inte.

Maten idag, färsk pasta (ÅÅÅH MUMS), carbonara och grönsaker. Som ni säkert har läst, så är jag ingen beundrare av förbud, så jag äter självklart pasta, ris, potatis osv. Men jag försöker att inte äta mängder, och jag tror jag har hittat en mängd som är okej. Vad tycker ni? :)
 


Lördagsgodiset blev morötter och gurka med gräddfilsdipp, och ett litet rör (40 gram) chips. :) Känns rätt nyttigt, även om jag kunde ha skippat chipsen. Men ibland vill man ha chips, och 40 gram chips är ju inga mängder. Känns bra att köpa ett sånt litet, för då kan man inte ens få för sig att käka mer än vad man tänkt sig. Peeerfekt.



Första mätningen.

Jag tänkte att två gånger i månaden, så ska jag mäta min mage. Där jag är som tjockast, och så jämför jag sedan. Blir intressant att se skillnaden.

Så mage, och vikt.
1/1 - 108 cm, 80 kg

Nästa gång blir den 14:e januari!
 
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Idag har jag testat Wii fit plus, och det får helt klart godkänt! En bra tidsfördriv som är rolig, och vissa övningar är ganska jobbiga, det kan nog faktiskt räknas som träning. :)

Så idag blev det 30 minuter promenad, och 50 minuter Wii fit. Helt okej! Har skött maten bra, och inte ätit något onyttigt heller. :)


KOLLA!

Titta vad jag kunde gå och hämta ut idag! Woho! Sen kanske det inte är "träning", men jag sitter iallafall inte still på rumpan då, vilket iallafall är en bra grej. :)
 

Någon som har wii fit? :)
 
(Förresten så har jag nu gått promenaden jag lovade att jag skulle gå! :D)
 

Misslyckad frukost.

Idag blev det ingen morgonpromenad, jag har sovit dåligt och kände att jag helt enkelt inte orkade gå ut och halka runt som bambi då. Det får bli en promenad i eftermiddag istället! (Snart får jag besök, så jag hinner inte innan, annars låter det bara som en undanflykt, men det är sant! ;))

Huhuhu... Idag kokade jag ägg. Två ägg. Jag kokade dom i fem minuter, vilket borde vara tillräckligt för att inte få ett löskokt ägg. Det var det inte.
Jag delade båda äggen, och vitan blev fin, men gulan blev ... kladdig.

Så, istället för kokt ägg, fick jag en äggsmörja. Nåja, jag åt äggvitan, och åt några körsbärstomater till, haha.

 
 

Hur läget egentligen är, och hur det ska ändras.

Nu, väger jag ca 15 kg mer än vad jag vill väga. Nu väger jag 80 kg, det är mer än vad jag någonsin har vägt tidigare. Och lite för mycket, när man är 160 cm lång.
65 kg, som är mitt ungefärliga mål; kan låta mycket. Men, jag har en ganska bred kroppsform, och vi får väl se vad som händer, men jag skulle vara nöjd om jag hamnar kring 65 kg igen.

Mitt mål nu, är att den 1:a juni väga 65 kg. Det är 22 veckor dit nu. Det känns realistiskt.

Jag ska nå mitt mål genom:

Motion:
- Varje dag gå en promenad på en halvtimme, minst. (Men jag satsar på en morgonpromenad på 30 minuter med stavar, och en kvällspromenad på 30 minuter)
- Minst en gång i veckan träna hårt, det ska riktigt KÄNNAS. (Men jag satsar på att träna så 3-4 gånger i veckan, men en gång är ett måste)

Mat:
- Endast äta "kolhydrater" ( pasta, ris, potatis, bröd) till middagen, och en begränsad mängd.
- Jag tillåter mig äta utemat, men ska helst välja bättre alternativ såsom kebabsallad. Men, att äta hamburgare och pomme någon gång, är helt okej. Jag vet att om jag säger att jag inte får göra det, så är det det enda jag kommer att göra.
- Äta mycket frukt och grönsaker.

Godis:
- Jag tillåter mig att äta godis, men inga mängder. Och endast på helgen. Jag byter ut godis/chips mot morötter och gurka med gräddfilsdipp, lite vindruvor eller annan frukt eller några rutor mörk choklad.
 

Det som är min röda tråd, är inga förbud. När jag skapar förbud, så är det enda min hjärna tänker på, och tillslut sitter jag där med en chipspåse och har tryckt i mig hela på 10 minuter. Så, inga förbud. Det är tillåtet att äta chips, men inte varje helg och inte hela påsen.
 

Fortsättning.

Igår blev det 30 minuter zumba, och 50 minuters promenad.
Idag blev det totalt 2 timmars promenad (uppdelat på två).

Min enda onyttighet har varit EN kaka (för jag var på besök hos en vän, och hon hade bakat kakor, kändes elakt att inte smaka dom då, haha).
DET känner jag mig nöjd med!

Det är bara att fortsätta. Och nu tror jag att jag har allt jag vill ha, till att komma iform. Det enda som saknas är en motionscykel, men det ska jag nog önska mig när jag fyller år. Kanske har jag varit tillräckligt snäll för att få en. :)

Tipsa mig gärna om bra träningslåtar!
Min favorit just nu är Rock that body (skrillex mix) - The black eyed peas. Jag blir lite lätt hyperaktiv av den, och det är ju en rätt bra grej i träningssituationer.

Detta ska föreställa kakan jag åt. Den var rätt gul, med rosa fint socker på. Jag gillar rosa! Googlar man "kaka med rosa socker", så får man upp brysselkex. Så, det var nog en sådan jag åt. Heter då då kex, eller kaka? Det är den stora frågan idag. Jag säger kaka, vad säger du?
 



 

Hej, igår var första dagen.

Som så många gånger förut, så är jag på den här vägen igen. Jag vet att jag ska ta nästa till höger, men ändå fortsätter jag rakt fram. Hur kommer det sig?

Jag vet, att om jag fortsätter rakt fram, eller till vänster, så kommer jag bara tillbaka till början igen. Och jag måste igen, och igen, och igen... Välja. Välja väg, och jag väljer alltid ... fel. Mitten, eller vänster. Men HÖGER är det rätta.
Nu pratar jag inte om politik, utan vägen till rätt hälsa. Nu har jag alldeles för många kilon som har "smygit sig på" (hur sjutton dom nu kan smyga sig på? Jag ser väl mig själv varje dag... Jag lever ju faktiskt i en lägenhet med tre speglar. Och jag tror inte att kilona hoppade på mig som galningar när jag tältade i somras och råkade vara utan spegel EN dag. Faktiskt. Även om det vore rätt coolt, men ändå ganska obehagligt...).

Nåja. Den som läser denna blogg, kommer förstå att jag oftast kommer bort på sidospår, och det är väl egentligen så jag är. Lite sådär ett sidospår, och hamnar lite för mycket i mitten, och inte där jag egentligen vill gå. Men nu, nu väljer jag den där fina, men lite backiga stigen till höger. Där kommer jag må bra, i slutet av stigen, så är min nya kropp. En kropp som väger 15 kg mindre än vad denna gör.

Visserligen är jag inte särskilt bra på höger och vänster (det är något annat jag inte förstår, hur svårt kan det vara? Man har 50% chans att välja rätt, och det finns bara 2 olika. Det är inte som att lära sig alla växter på latin, det är att minnas vilken hand som pekar åt ett håll, och åt vilket håll den andra pekar åt. Mitt sätt att ta reda på det är att hysteriskt låtsas hälsa på någon, och då vet jag vilken som är höger. Nej, jag ser inte särskilt smart ut.), men om jag pekar med hela handen åt mig själv, då borde även jag förstå.
 


Hej, det är jag som är Meadow! Hälsa gärna tillbaka i kommentarsfältet. :)

 
 

RSS 2.0